ukenru
kobolyev-rozpoviv-pro-dolyu-ukrayinskoyi-gts-u-razi-vidmovi-rosiyi-vid-tranzitu-gazu

Коболєв розповів про долю української ГТС у разі відмови Росії від транзиту газу

 • 21104 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Якщо українська газотранспортна система не буде використовуватися для транспортування російського газу, вона буде використовуватись для внутрішніх потреб, для транспортування газу між країнами ЄС та для транспортування газу у підземні сховища. Про це розповів голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв в ефірі каналу KRYM, передає кореспондент УНН.

Так, зі слів Коболєва, за його оцінками, побудова "Північного Потоку-2" дозволить "Газпрому" повністю відмовитися від українського транзиту газу.

"Якщо "Газпрому" вдасться побудувати "Північний Потік-2", то з великою вірогідністю наша система не буде використовуватися для транспортування газу з боку РФ. Вона буде використовуватись в такій ситуації виключно для внутрішніх потреб, для транспортування газу, можливо, між різними країнами ЄС, що зараз ми тестуємо. І вона може використовуватися для того, щоб транспортувати до підземних сховищ газу, які в нас є у великій кількості, влітку, і потім їх викачування взимку, що для України як для власника нафто-газових активів може бути досі привабливим бізнесом, особливо зважаючи на поточну тенденцію, поточну динаміку того, як розвивається європейський ринок газу: коли влітку ціна на газ сильно провалюється, а взимку очікується стрімке зростання", - зазначив голова правління "Нафтогазу".

Як повідомляв УНН, зі слів Коболєва, якщо Росії все ж вдасться побудувати газопровід в обхід Україні "Північний Потік-2", то держава через "Нафтогаз" може отримати компенсацію за допомогою судових процесів у Стокгольмі.

Українські Національні Новини

Економіка