ukenru
kobolyev-nazvav-sposib-usunennya-manipulyatsiy-na-rinku-gazu

Коболєв назвав спосіб усунення маніпуляцій на ринку газу

 • 7941 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Монетизація субсидій та пов'язана з нею верифікація бази споживачів є кроком, який усуне низку маніпуляцій на ринку газу. Таку думку висловив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає УНН.

"Темрява, що огортала проект з монетизації субсидій, має всі шанси розійтися – Президент, а за ним і уряд, заявили про перехід до виплати субсидій живими коштами вже з березня цього року. Ми давно і послідовно підтримуємо такий підхід і нетерпляче чекаємо на його втілення. Монетизація субсидій та спряжена з нею верифікація бази споживачів – це крок, який усуне низку маніпуляцій на ринку газу та зробить реформу галузі незворотною", - заявив Коболєв у Facebook.

З його слів, виплата субсидій живими коштами стимулюватиме людей економніше використовувати газ та тепло, стане ресурсом для широкого впровадження енергоефективних заходів.

"Але найголовніше - монетизація дозволить людям самостійно розпоряджатись коштами, які їм надала держава", - підсумував він.

Напередодні міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що українці, яким субсидії були призначені ще у жовтні 2018 року, уже в березні поточного року почнуть отримувати субсидію у готівковій формі. 

Українські Національні Новини

Економіка