ukenru
kobolev-bez-tranzitu-gazu-shlyakh-do-povnotsinnoyi-viyskovoyi-agresiyi-rf-proti-ukrayini-vidkritiy

Коболев: без транзиту газу шлях до повноцінної військової агресії РФ проти України відкритий

 • 16564 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Припинення газового транзиту через Україну відкриє шлях до повноцінної військової агресії Росії проти нашої держави. Таку думку висловив голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболев в ході панельної дискусії на 15-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), передає кореспондент УНН.

"Північний Потік – 2", на нашу думку, є набагато ширшою проблемою, ніж просто газове питання. Він стосується безпеки України, і не буде перебільшенням сказати, що для нас це - питання нашого виживання. Якщо у нас не буде газового транзиту, то, ми впевнені, це відкриє шлях до повноцінної військової агресії Росії проти України", - сказав він.

За словами Коболева, уникнути цього необхідно не тільки заради грошей, доходів "Нафтогазу" чи України, але в першу чергу заради безпеки.

"Ми вважаємо, що це не лише питання нашої безпеки, але й питання всього Європейського Союзу", - додав він.

Раніше Коболев повідомляв, що, якщо Росія припинить транзит газу через Україну, це може завдати шкоди економіці країни в розмірі 3,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель під час спільного брифінгу з Президентом Петром Порошенко заявила, що, після побудови газогону “Північний потік-2”, частина газу буде йти через українську територію.

Українські Національні Новини

Політика