ukenru
kndr-zbirayetsya-vidklyuchiti-telefonniy-zvyazok-ta-inshi-komunikatsiyi-z-pivdennoyu-koreyeyu

КНДР збирається відключити телефонний зв'язок та інші комунікації з Південною Кореєю

 • 11928 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Влада Північної Кореї у вівторок, 9 червня, збираються заблокувати всі лінії телефонного зв'язку між КНДР і Південною Кореєю. Про це повідомляє УНН з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) і DW.

В агентстві називали блокування ліній "першим кроком в списку рішень про повне знищення всіх способів зв'язку з Південною Кореєю" і припинення "інших непотрібних дій".

Відключення ліній торкнеться як урядового зв'язку, так і зв'язку між військовими двох країн. Зв'язок між країнами здійснюється через постійний міжкорейський офіс зв'язку. Приводом для цього кроку стала відправка південнокорейськими активістами агітаційних листівок у КНДР.

Тим часом кілька міністерств в Сеулі у вівторок безуспішно намагалися вийти на зв'язок з офіційними особами КНДР. Зокрема, такі спроби зробили міністерство у справах об'єднання двох Корей і міністерство оборони. Зв'язок між двома країнами, фактично був відсутній протягом десятиліть, була відновлена в 2018 році.

Нагадаємо, на початку травня на демаркаційній лінії, що розділяє Південну і Північну Корею, сталася перестрілка, повідомив генштаб збройних сил Південної Кореї. За його даними, північнокорейські солдати обстріляли один з південнокорейських КПП в чотирикілометровій буферній зоні між двома державами.

Південнокорейські солдати після низки попереджень відкрили у відповідь вогонь. Було оголошено, що сторони намагаються роз'яснити ситуацію за своїми комунікаційним каналам по уникнути аналогічних інцидентів в майбутньому. Війська Південної Кореї були приведені в стан підвищеної готовності.

Українські Національні Новини

Новини Світу