kndr-pristupila-do-demontazhu-yadernogo-poligonu-pkhungeri

КНДР приступила до демонтажу ядерного полігону Пхунгері

 • 10682 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. КНДР почала демонтаж споруд на території ядерного полігону Пхунгері на північному сході країни. Про це свідчить аналіз супутникових знімків, зроблених 7 травня, про що заявила група експертів при Університеті імені Джона Хопкінса, США, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Комерційні супутникові знімки від 7 травня показують, що демонтаж випробувального полігону вже почався. Зокрема було знесено кілька будівель оперативного забезпечення, розташованих недалеко від північного, західного і південного в'їздів", - йдеться у доповіді.

Крім того, КНДР частково демонтувала рейки для вагонеток, які вели від тунелів в місця, де звалюється ґрунт.

При цьому дослідники відзначили, що найбільш значні споруди навколо об'єкта поки залишаються недоторканими, а входи в тунелі і раніше відкриті. Експерти припускають, що все це пов'язано з майбутніми заходами з публічного закриття Пхунгері, наміченими на кінець травня. Вони у тому числі будуть включати в себе підривні роботи з метою ліквідації тунелів.

Крім того, з'ясувалося, що біля західного в'їзду побудований невеликий міст, повідомляє портал 38north. Цей факт теж пов'язують з майбутньою церемонією.

Про демонтаж полігону Пхеньян і Сеул домовилися 27 квітня на міжкорейському саміті. Закрити полігон Північна Корея зобов'язалася до кінця травня. Процес демонтажу буде публічним. При цьому лідер КНДР Кім Чен Ин пообіцяв запросити журналістів і експертів в області безпеки, які будуть стежити за закриттям полігону.

На попередньому тижні Пхеньян оголосив, що полігон буде закритий 23-25 ​​травня, і це буде урочиста церемонія, куди допустять журналістів з п'яти країн: США, Китаю, Великобританії, Південної Кореї і Росії. У який саме день пройде церемонія, залежить від погодних умов. Технічна підготовка до цього процесу вже розпочата.

Раніше повідомлялося, що КНДР напередодні саміту за участю лідера країни Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа висловила готовність піти на повну денуклеаризацію на умовах, які висунуть США.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    КНДР приступила до демонтажу ядерного полігону Пхунгері

     • 10682 переглядiв

    Волкер прибув на Донбас: планує зустрітися з військовими

     • 10935 переглядiв

    Facebook призупинив роботу близько 200 додатків

     • 17740 переглядiв

    У Латвії 100-річний водій влаштував ДТП і не помітив цього

     • 10301 переглядiв

    НАБУ викрило на корупції понад 380 осіб

     • 13065 переглядiв