ukenru
klub-upl-khoche-pridbati-furgon-dlya-obslugovuvannya-var-tsiganik

Клуб УПЛ хоче придбати фургон для обслуговування VAR - Циганик

 • 17840 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Один із клубів Української Прем'єр-Ліги запропонував свою допомогу в придбанні спеціалізованої машини для обслуговування системи відеоповторів VAR. Про це повідомив журналіст Ігор Циганик, передає УНН із посиланням на UA-Футбол.

"Один із клубів Прем'єр-Ліги, і це, до речі, не гранд, запропонував свої послуги з купівлі одного автобуса VAR для УПЛ", - говорить Циганик.

Також журналіст допустив можливість, що інші клуби теж запропонують свої послуги.

"Тому що від того, як їх будуть судити, буде залежати їхня доля в майбутньому", - говорить він.

Нагадаємо, раніше долучитися до процесу впровадження VAR в Україні клуби УПЛ закликав президент УАФ Андрій Павелко.

"У нас є технічна можливість покроково додавати в кількості матчів, на яких буде працювати VAR. Сьогодні можливості VAR обмежені двома матчами туру.

Хотілося б, щоб ближче до баталій за зону УЄФА, за виліт, за розподіл по групах, застосування VAR було на максимальній кількості матчів, які мають турнірне значення.

Це все - дуже дороге задоволення. Щоб забезпечувати роботу VAR на кожному матчі, потрібні ще фінансові вливання. Це повинно бути і участь самих клубів. Клуби повинні розуміти, що VAR повинен бути на кожному матчі", - сказав Павелко.

Нагадаємо, що система VAR дебютувала в УПЛ в матчі "Шахтар" - "Десна". І головний арбітр прийняв рішення про скасування голу в ворота донецької команди після підказки відеоассістента. 

Пізніше VAR використовувався і на матчі "Динамо" - "Дніпро-1" - вперше на "Дніпро-Арені". Тоді всі ключові рішення суддя поєдинку Катерина Монзуль також вирішила саме після перегляду відеозаписів.

Українські Національні Новини

Технології