ukenru
klimpush-tsintsadze-vpershe-propustila-samit-ukrayina-yes-yiyi-viklyuchili-zi-spiskiv

Климпуш-Цинцадзе вперше пропустила саміт Україна-ЄС: її виключили зі списків

 • 15333 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цинцадзе вперше пропустила саміт Україна-ЄС, оскільки, на думку віце-прем'єрки, її зі списків виключив прем'єр-міністр Україна Володимир Гройсман. Про це вона розповіла в коментарі журналістам, передає кореспондент УНН.

"Це відбулось вперше – я щойно дізналась, що мене немає в списках на саміт. На жаль, ніхто з протоколу не вийшов, щоб пояснити, чиє це рішення. У мене є всі обґрунтовані підстави вважати, що були прем'єр-міністром України проведені якісь неофіційні комунікації, консультації для того, щоб вилучити мене з цих списків, і я розцінюю це як саботаж, як неготовність прем'єра реально працювати на поглиблення взаємодії із Європейським Союзом, я вважаю, що нова команда Офісу Президента все ще продовжує розбиратися, як працюють всі ці механізми і не все встигають відслідкувати, і в результаті стають заручниками таких брудних інтриг прем'єр-міністра", - зазначила віце-прем'єр.

За її словами, її команда активно працювала над сьогоднішнім результатом на шляху євроінтеграції, які будуть затверджені на сьогоднішньому саміті.

"Це велика робота, а хтось просто хоче пожати її плоди", - резюмувала чиновниця.

При цьому вона додала, що завжди під час зустрічей високого рівня між Україною та ЄС є присутнім той, хто відповідає за роботу на цьому напрямку, підготовку та формування порядку денного, підготовку напрацювань до основних підсумків.

Нагадаємо, сьогодні у Києві розпочався 21-й саміт Україна – Європейський Союз.

Українські Національні Новини

Політика