ukenru
klimpush-tsintsadze-rosiyski-spetssluzhbi-namagayutsya-rozigrati-v-ukrayini-yevreysku-kartu

Климпуш-Цинцадзе: російські спецслужби намагаються розіграти в Україні "єврейську карту"

 • 12269 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Російські спецслужби намагаються поставити знак рівності між українськими патріотами та антисемітами. Про це заявила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час пленарного засідання "Україна та Ізраїль: як зміцнити національну консолідацію" конференції "Досвід державотворення Ізраїлю: уроки для України", передає УНН.

"Російські спецслужби неодноразово намагалися розіграти "єврейську карту" в Україні. Суть цієї стратегії полягає у тому, щоб поставити знак рівності між українськими патріотами та антисемітами", – сказала вона, підкресливши, що в критичні місяці 2014 року саме завдяки активній позиції українських громадських діячів та інтелектуалів єврейського походження російська стратегія зазнала поразки.

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила на тому, що Україну та Ізраїль поєднує багато спільного, - як історично, так і культурно та релігійно.

Як повідомляв УНН, міжнародна правозахисна організація Freedom House стурбована темою радикального екстремізму в Україні. Про це під час презентації нового аналітичного огляду Freedom House проекту "Чи загрожує ультраправий екстремізм української демократії?" заявив директор програм в країнах Європи і євразії Freedom Housе Марк Берендт.

Українські Національні Новини

Політика