ukenru
klimkin-vprovadzhennya-termina-zlochini-ukrayinskikh-natsionalistiv-provokuye-reaktsiyu-u-vidpovid

Клімкін: впровадження терміна "злочини українських націоналістів" провокує реакцію у відповідь

 • 9684 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Україна поділяє занепокоєність міжнародних партнерів щодо поправки до закону про Інститут національної пам’яті Польщі та не буде ігнорувати мову заборон і обмежень для громадян. Про це у Twitter написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає УНН.

“Рішення польського парламенту спрямоване не на дискусію щодо історичної правди, а побудову історії міфології. Введення в юридичну площину терміна „злочини українських націоналістів“ посилює однобічні стереотипи та провокує реакцію у відповідь. Ідея визнати якісь нації злочинними веде в нікуди”, — зазначив міністр.

За словами П.Клімкіна, Україна завжди виступала за рівноправний діалог, проте не сприйматиме мови заборон і обмежень з боку Польщі.

“Завжди виступали і будемо виступати за рівноправний діалог і стратегічне партнерство з Польщею, але не сприймаємо мови заборон і обмежень та поділяємо занепокоєність наших міжнародних партнерів щодо згаданого закону. Готові до об’єктивного діалогу і спільно вивчати факти, а не міфи”, — додав він.

Нагадаємо, Сейм прийняв закон руху Kukiz’15, що забороняє “бандерівську ідеологію”. Один з пунктів закону стосувався “криміналізації в Польщі і покарання за сумніви в злочині геноциду на Волині і Східної Малопольщі”.

Українські Національні Новини

Політика