ukenru
klimkin-ukrayina-politichno-ye-chastinoyu-skhidnogo-flangu-nato

Клімкін: Україна політично є частиною східного флангу НАТО

 • 10759 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Україна політично є частиною східного флангу НАТО. Про це під час трансляції інавгураційної версії Київського трансатлантичного діалогу, що проходить за підтримки НАТО та ініціативою Німецького фонду German Marshall Fund (GMF) та Фонду Boumbouras Foundation заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент УНН.

"Ми повинні бути відданими нашим цінностям, і в цьому сенсі Україна тепер вже якщо не легально, не законно, але політично є частиною східного флангу НАТО, тому що ми саме ми, українці, боремося на Донбасі, щоб підтримати наші цінності, для того, щоб захистити вільний світ", - сказав П.Клімкін.

При цьому він нагадав, що у НАТО спроможні підтримувати стабільність і безпеку.

"Сенс того, щоб Україна приєдналася до НАТО, і наша мета також, стосується приєднання до НАТО в майбутньому, тому що ми дійсно віддані спільним цінностям. Ми розуміємо, що єдиний сенс нашого майбутнього в тому, щоб розділяти ці цінності, а також розділяти спільну відповідальність і спільну солідарність, розуміючи і тягар, і сенс нашого майбутнього", - сказав П.Клімкін.

Він зазначив, що Україна може одночасно стати членом ЄС і НАТО.

"Це можливо, можливо стати повним членом НАТО і в той самий час повним членом Євросоюзу, тому що це стосується нашої історії, нашого менталітету, наших політичних зобов'язань", - зазначив П.Клімкін.

Міністр зазначив, що рішення про імплементацію стандартів НАТО до 2020 року є фундаментальним.

Нагадаємо, Генсек НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що у Альянсу з Росією фундаментальні розбіжності щодо України.

Українські Національні Новини

Політика