ukenru
klimkin-ukrayina-gotova-priynyati-mizhnarodnu-dopomogu-v-rozsliduvanni-vbivstva-babchenka

Клімкін: Україна готова прийняти міжнародну допомогу в розслідуванні вбивства Бабченка

 • 8814 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Україна прийме допомогу в розслідуванні вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка "від міжнародної спільноти, яка заслуговує на довіру". Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін 29 травня у штаб-квартирі ООН, відповідаючи на запитання журналістів, передає УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

"Будь-яка реальна допомога – в сенсі досягти результату, розслідувати це, знайти, хто за цим стояв, – буде сприйнята із вдячністю. З усіх питань, де це потрібно, ми вітатимемо таку допомогу. Якщо вона надходитиме від міжнародної спільноти, яка заслуговує на довіру, звісно ж", – сказав він.

Зазначається також, що під час засідання Ради безпеки ООН 29 травня міністр Клімкін повідомив про загибель у Києві російського журналіста Аркадія Бабченка.

"Рано робити будь-які висновки, коли триває розслідування. Але є вражаюча схожість методів, як Росія провокує політичну дестабілізацію", – цитував слова Клімкіна офіційний Twitter-акаунт МЗС України.

Зазначимо, журналіст Аркадій Бабченко, на якого було скоєно замах, помер від поранення у кареті “швидкої”.

Як повідомляв УНН, слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко, якого застрелили невідомі в Києві. Поліція надала фоторобот можливого вбивці Аркадія Бабченка.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. Російські слідчі хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.

Українські Національні Новини

Політика