ukenru
klimkin-situatsiya-v-azovskomu-mori-stane-klyuchovim-pitannyam-na-genasambleyi-oon

Клімкін: ситуація в Азовському морі стане ключовим питанням на Генасамблеї ООН

 • 9028 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Питання затримки українських суден російськими правоохоронцями в Азовському морі буде одним з ключових на Генеральній асамблеї ООН. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Ми всі ці дані (про затримки українських кораблів в Азовському морі – ред.) передали нашим друзям. І як раз Генеральна асамблея – це буде одним з ключових питань", - заявив міністр.

При цьому він додав, що в середньому українські кораблі в Азовському морі затримуються на 33 години.

"Чи потрібна така перевірка, щоб перевірити наявність містичних терористів, як каже тут Росія. Це за всіма процедурами є повним маразмом", - сказав він.

Нагадаємо, у МЗС РФ заявили, що дії Росії щодо перевірки суден направлені виключно на забезпечення безпеки в акваторії Азовського моря і Керченської протоки.

Так, 73-тя сесія Генеральної Асамблеї ООН відкрилася 18 вересня в штаб-квартирі всесвітньої організації у Нью-Йорку. Перший великий форум у форматі Генасамблеї відбудеться 24 вересня, коли пройде пленарна зустріч високого рівня. У межах Генасамблеї ООН 26 вересня очікується виступ президента України Петра Порошенка.

Українські Національні Новини

Політика