ukenru
klimkin-rozkritikuvav-pozitsiyu-genseka-rye-schodo-povernennya-rosiyi-do-parye

Клімкін розкритикував позицію генсека РЄ щодо повернення Росії до ПАРЄ

 • 11031 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Twitter піддав сумніву логіку Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда з приводу повернення Росії до Ради Європи, передає УНН.

"Пан Яґланд вважає, що Росію потрібно повністю повернути в Раду Європи, оскільки це створює лінії поділу в Європі. Якщо керуватися такою логікою, треба випускати злочинців з в’язниць, бо це лінія поділу в суспільстві", - сказав міністр.

Нагадаємо,за словами постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулеби, впливові сили на чолі з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом і однією дуже сильною країною на черговій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи сильно переконуватимуть ПАРЄ щодо зниження права Асамблеї запроваджувати санкції. Кулеба прирівняв це до "хімічної самокастрації" ПАРЄ.

Таку думку підтримав голова постійної парламентської делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв, зазначивши, що все ж головна битва ще попереду.

Пан Яґланд вважає, що Росію потрібно повністю повернути в Раду Європи, оскільки це створює лінії поділу в Європі. Якщо керуватися такою логікою, треба випускати злочинців з в’язниць, бо це лінія поділу в суспільстві

— Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) 8 апреля 2019 г.

Українські Національні Новини

Політика