ukenru
klimkin-prokomentuvav-maneru-zelenskogo-spilkuvatis-iz-putinim

Клімкін прокоментував манеру Зеленського спілкуватись із Путіним

 • 11177 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. З президентом Росії Володимиром Путіним під час війни навряд чи варто спілкуватися в тій самій манері, що з політичними опонентами під час виборчої кампанії. Таку думку висловив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму Facebook, коментуючи нещодавнє відеозвернення українського Президента Володимира Зеленського до російського лідера та реакцію на нього в мережі, передає УНН.

"Після реакції Лаврова на відео Президента Зеленського журналісти задаються питанням, чи це взагалі прийнятно та правильно – робити такі пропозиції через відео. Насправді ж, чому б і ні? Політика змінюється. У кожного свої фішки. Дональд Трамп, наприклад, спілкується твітами. Комусь подобається, комусь – не дуже. Але всі до цього майже звикли. До того ж, я не знаю, якою мірою це відео розраховане на Кремль, а якою – на внутрішнього користувача", - зазначив міністр.

На його думку, справа тут в іншому.

"З Путіним під час війни навряд варто спілкуватися в тій самій манері, що з Порошенком під час виборчої кампанії. Ну так, свідомо перебільшуючи, можна було б уявити, як втомлений Путін після багатогодинних дискусій в Раді Безпеки РФ виходить на Червону площу і, зі свого боку, записує відео - "Зустріч так зустріч", "Учасники так учасники", "Мінськ так Мінськ", "Росія залишає Донбас так залишає". І витирає сльозу. Лунає музика", - іронічно припустив Клімкін.

Водночас, на його думку, вказаний сценарій навряд чи коли-небудь відбудеться.

"На жаль, Путіна на емоцію не візьмеш. Він на неї не ведеться. Він розуміє тільки силу і конкретні, злагоджені дії. Тому, щоб системно протидіяти Росії, потрібні три речі – чітка стратегія, узгодженість дій та підтримка міжнародних партнерів. А в іншому – чому б і не відео. Насправді я думаю, що за цим форматом майбутнє", - додав міністр.

Як повідомляв УНН, раніше сьогодні глава МЗС РФ Лавров заявив, що "коли мова йде про серйозні пропозиції, вони робляться спочатку дипломатичними каналами, а не публічно через Facebook". 

Українські Національні Новини

Політика