ukenru
klimkin-pro-mirotvortsiv-na-donbasi-peregovori-v-oon-zastoporilisya-cherez-rosiyu

Клімкін про миротворців на Донбасі: переговори в ООН застопорилися через Росію

 • 9112 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Переговори в Раді безпеки ООН щодо миротворчої місії на Донбасі застопорилися через небажання російської сторони переключитися з порожніх обіцянок на конкретні дії. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю Rheinische Post, передає УНН.

"Ми залишаємося прихильними мінським угодам в цьому плані і дотримуємося процедури ООН, оскільки така місія буде діяти під мандатом ООН. Однак я боюся, що Росія просто намагається виграти час і не хоче серйозно дозволяти роботу місії "блакитних касок" на всій території конфлікту. Відмова російських спостерігачів від участі в СЦКК на Донбасі в кінці минулого року була неприємним сигналом для нас у цьому плані. Навіть в Раді безпеки ООН застопорилися переговори через відсутність готовності російської сторони переключитися з порожніх обіцянок на конкретні дії. Що стосується російської пропозиції про включення в процес так званих представників окупованих Росією територій на Донбасі, то вона абсолютно неприйнятна. Це не лише наша позиція, але і наших партнерів на Заході і в Організації Об'єднаних Націй", - сказав він.

Також П.Клімкін зазначив, що ситуація на сході країни "залишається напруженою".

"У зв'язку з триваючими збройними провокаціями російської армії наразі неможливо поліпшити гуманітарне становище цивільного населення в регіоні", - додав голова МЗС України.

Він також згадав про недавнє звільнення українських заручників на Донбасі в результаті обміну.

"Однак нам ще треба пройти довгий шлях щодо інших пунктів мінських угод", - сказав П.Клімкін.

Також міністр розповів, що недавно докладно обговорював ситуацію з німецьким колегою Зігмаром Габріелем.

"Важливо розділяти одну і ту ж позицію в так званому нормандському форматі, разом з французами - як з точки зору оцінки ситуації, так і щодо наступних кроків разом, щоб знайти рішення. Ми розуміємо, що це буде нелегко, тому що агресор, Росія, категорично відмовляється від таких кроків. Це показує нам, що Москва не зацікавлена ​​у вирішенні конфлікту", - вказав він.

Нагадаємо, Україна шукає шляхи впливу на Volkswagen і Adidas через роботу в Криму.

Українські Національні Новини

Політика