ukenru
klimkin-nizka-krayin-yes-rozlyadaye-natsionalni-sanktsiyi-proti-rf-cherez-ukrayinu

Клімкін: низка країн ЄС розглядає національні санкції проти РФ через Україну

 • 4304 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Європейський Союз та деякі країни-партнери України розглядають заходи у відповідь на агресію РФ біля Керченської протоки у листопаді минулого року. Про це журналістам заявив у середу міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент УНН.

"Європейський Союз розглядає можливі заходи проти Росії, при чому розглядає як заходи на рівні всього ЄС, так і національні заходи. З національними заходами простіше, оскільки для цього не потрібно всієї формальної процедури погодження, яка в ЄС триває достатньо довго. Те, що ми зробили в тому числі з нашими литовськими друзями - так само працюємо з деякими іншими країнами", - сказав міністр.

Він зазначив, що Україні не потрібні символічні санкції ЄС - просто визначити короткий перелік тих, хто, відповідно, керував операцією з захоплення українських моряків, і поставити їх під санкції.

"Нам потрібно, щоб санкції проти РФ були саме дієвими. Є різні ідеї, які зараз обговорюються, в тому числі стосовно додаткових санкцій щодо російських портів, російських суден. Є часткові санкції, тобто процес ще обговорюється. Він не буде швидким, але краще він буде справжнім, зі справжніми санкціями. Другий момент - санкції, щоб бути дієвими, мають бути погоджені з нашими іншими друзями і партнерами. Саме цим ми зараз і займаємось", - сказав Клімкін, уточнивши, що деякі з можливих заходів будуть включені у інші окремі "пакети".

"Багатьох міністрів закордонних справ (країн - ред.), які розглядають ці санкції, ви побачите наступного тижня у Маріуполі", - додав дипломат.

Нагадаємо, новий очільник ОБСЄ – міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак невдовзі приїде в Україну і планує відвідати Донбас.

Українські Національні Новини

Політика