ukenru
klimkin-nagadav-nimechchini-scho-svoboda-i-bezpeka-navigatsiyi-rizni-rechi

Клімкін нагадав Німеччині, що "свобода" і "безпека" навігації – різні речі

 • 8100 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Україна вітає спільну французсько-німецьку ініціативу щодо моніторингу свободи навігації в Азовському морі і Керченській протоці, і нагадує не забувати й про безпеку навігації. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з німецьким колегою Хайко Маасом, передає кореспондент УНН.

"Ми вітаємо спільну французсько-німецьку ініціативу щодо контролю і моніторингу щодо свободи навігаціі у Керченській протоці. Це є важлива ініціатива для нас, але і для всіх цивілізованих держав. Усі вони мають користуватись свободою навігації відповідно до фундаментальних принципів міжнародного права. Я хочу чітко наголосити, що в Керченській протоці, як і в Азовському морі діє свободна навігація відповідно до концептів міжнародного права", - зазначив Клімкін.

За його словами, для України це абсолютно принциповий момент під час обговорення будь-яких варіантів моніторингу.

"І, звичайно, ми прекрасно розуміємо, що принцип свободи навігації і принцип безпеки навігації важливі, але це два фундаментально різних принципи", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін прокоментував допуск в Керченську протоку фахівців з Франції та Німеччини.

Раніше президент РФ Володимир Путін погодився на пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель про допуск німецьких та французьких фахівців у Керченську протоку.

Українські Національні Новини

Політика