ukenru
klichko-rozpoviv-yak-pilgovikam-bez-kiyivskoyi-propiski-bezkoshtovno-yizditi-v-transporti-z-1-lipnya

Кличко розповів, як пільговикам без київської прописки безкоштовно їздити в транспорті з 1 липня

 • 24284 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Представники пільгових категорій громадян, які не зареєстровані в Києві, матимуть змогу безкоштовно користуватись столичним громадським транспортом з 1 липня у разі реєстрації електронного квитка. Про це під час брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає УНН.

“З 1 липня цього року в столиці вимушено змінюються умови надання пільгового проїзду. Проїзд пільгових категорій громадян, які не зареєстровані в місті Києві, але мають право пільгового проїзду міським громадським транспортом - будуть здійснюватись на загальних підставах за умови реєстрації електронного квитка. Відшкодування ж витрат на проїзд будуть робити органи соціального захисту населення за місцем реєстрації людини”, - сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що пасажири, які користуються пільгами на проїзд і не зареєстровані в Києві, для проїзду в громадському транспорті столиці мають:

- придбати квиток в будь-який зручний спосіб;

- користуватись ним в громадському транспорті;

- зберегти квиток, у разі придбання паперового QR-квитка, або чек на сплату проїзду чи банківську виписку при сплаті карткою;

- звернутись до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації за компенсацією витрат на проїзд.

“Такі кроки є вимушеними та викликані тим, що послуги з пільгового проїзду осіб, які не зареєстровані в столиці, столичним перевізникам з державного бюджету не компенсують. Місто неодноразово зверталось до уряду врегулювати питання компенсації комунальним перевізникам за проїзд пільгових категорій, визначених державою. Крім того, ми звертались до обласних, міських, селищних рад з проханням вирішити питання з компенсацією за проїзд представників їх громад, що мають пільги”, - додав Віталій Кличко.

За його словами, пасажири пільгових категорій, що зареєстровані в Києві - зможуть і надалі їздити у громадському транспорту, за допомогою картки киянина.

Нагадаємо, у Києві з 1 липня не діятиме безкоштовний проїзд за посвідченням УБД.

Українські Національні Новини

Київ