ukenru
klichko-ne-nadav-zhodnikh-zvitiv-pro-efektivnist-vikoristannya-mistsevogo-byudzhetu-politolog

Кличко не надав жодних звітів про ефективність використання місцевого бюджету - політолог

 • 10053 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Діючий мер Києва Віталій Кличко повинен навчитися відповідати на незручні питання. Про це у своєму Facebook написав політолог Ростислав Балабан, передає УНН.

Він зазначив, що за два тижні українцям потрібно буде обрати 370 міських голів. І, на думку політолога, чи не єдиного яскравого кандидата в мери висунула партія "Слуга народу". Мова про Ірину Верещук, додає він.

Втім, рівень дискусії між Верещук та іншими претендентами на столичне "мерське крісло" бажає кращого, пише Балабан. Не обговорюється, наприклад, ефективність роботи київських комунальних підприємств, додає фахівець.

"Верещук озвучила проблему, що очільники комунальних підприємств ідуть у Київраду у списку "Удару". В чому тут проблема? Виходить, що "Київрада", як розпорядник бюджету, виділяє кошти на реалізацію різних напрямків роботи. Розуміємо, що очільники комунальних підприємств у складі Київради направляють ці кошти на "свої" підприємства. Далі Київрада має контролювати, як вони використані.

В результаті, ті ж очільники, тих самих комунальних підприємств будуть контролювати, як вони використали кошти. Виходить замкнуте коло, яке породжує безвідповідальність", - пише політолог.

Втім, діючий мер Києва Віталій Кличко відповіді на питання опоненту Верещук не надав, констатував Балабан.

"Жодних звітів про ефективність роботи комунальних підприємств та ефективність використання бюджету Києва.
Кампанія має бути про стратегії, про реальні пропозиції, що зробити краще. Як мінімум, чинному меру потрібно навчитись відповідати на незручні питання", - зазначив він.

Нагадаємо, кияни пропонують, щоб майбутній мер міста пройшов тест на IQ.

Також нагадаємо, за словами політолога Руслана Бортника, за період під керівництвом Кличка, Київ втратив свій статус провідного міста країни, його обійшли і Харків та Одеса. А сам мер більшу частину зі своїх обіцянок так і не зміг реалізувати. Тому, Кличко можна вважати мером епохи деградації столиці, підкреслює експерт.

Українські Національні Новини

Політика