ukenru
kiyivskogo-biznesmena-pidozryuyut-v-ukhilenni-vid-splati-podatkiv-na-blizko-22-5-mln-griven

Київського бізнесмена підозрюють в ухиленні від сплати податків на близько 22,5 млн гривень

 • 11387 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Керівнику столичного підприємства повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків у сумі близько 22,5 млн гривень. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу прокуратури Києва.

"За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві повідомлено про підозру керівнику столичного підприємства в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України)",- йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що згідно з матеріалами слідства, компанія відобразила у документах податкової та бухгалтерської звітності придбання насіння соняшнику від фірм, що мають ознаки фіктивності. Надалі шляхом завищення своїх витрат підприємство умисно ухилилося від сплати податку на прибуток у сумі близько 22,5 млн гривень.

"У четвер, 4 червня 2020 року, в межах вказаного кримінального провадження співробітниками СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві проведено ряд обшуків в офісах компанії в столиці та інших регіонах України, у ході яких вилучено первинну фінансово господарську документацію, печатки та чорнові записи", - зазначається у повідомленні.

Також вирішується питання про обрання керівнику підприємства запобіжного заходу.

Нагадаємо, на Хмельниччині судитимуть керівника підприємства через несплату близько 3 млн грн податків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП