kiyivski-skladi-vartistyu-117-mln-grn-zalishili-u-derzhvlasnosti

Київські склади вартістю 117 млн грн залишили у держвласності

 • 8296 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Постановлене за позовом прокуратури м. Києва рішення суду, яким поновлено право власності держави на групу приміщень нежитлового будинку площею понад 4 тис. кв. м та вартістю майже 117 млн грн по вул. Івана Гонти у м. Києві, суд апеляційної інстанції залишив без змін. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва, передає УНН.

Як зазначається, прокуратура Києва виявила факт незаконного відчуження з власності держави зазначених приміщень, які були закріплені на праві господарського відання за Державним підприємством "Київкомунекологія" та не підлягали приватизації.

Тривалий час цим майном користувалось Держпідприємство "Київкомунекологія". Проте у 2017 році, незважаючи на встановлену заборону на відчуження цього об’єкту, право власності на вищевказані приміщення було зареєстровано за приватним підприємством "Дартс" на підставі договору купівлі-продажу від 10.11.2003.

Водночас прокуратура встановила, що Фонд державного майна України згоду на відчуження вказаних приміщень не надавав, аукціон з продажу цього майна не проводився, а договір купівлі-продажу від 10.11.2003 взагалі не укладався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У власність держави повернувся хлібокомбінат вартістю 53 млн гривень

Рішенням господарського суду м. Києва від 09.10.2018 позов прокурора було задоволено у повному обсязі. Надалі постановою Північного апеляційного господарського суду від 28.03.2019 апеляційну скаргу приватного підприємства було залишено без задоволення, а зазначене рішення суду першої інстанції – без змін.

Нагадаємо, річковий вокзал у Вінниці через суд повернули державі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Трьох полтавських рибалок упіймали на браконьєрстві

     • 9330 переглядiв

    Синоптики дали прогноз погоди на завтра

     • 18191 переглядiв

    Голова МЗС Польщі у Вашингтоні зустрівся з Волкером

     • 10356 переглядiв