kiyivski-chinovniki-privlasnili-na-remontakh-liftiv-1-3-mln-grn-politsiya

Київські чиновники привласнили на ремонтах ліфтів 1,3 млн грн – поліція

 • 616991 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Поліція викрила схему привласнення бюджетних грошей на ремонтах ліфтів у київських багатоповерхівках. Учасникам схеми, які заволоділи понад мільйоном гривень, повідомлено про підозри. Про це йдеться у заяві поліції, пише УНН.

Деталі

Поліцейські встановили, що посадові особи столичного комунального підприємства, яке спеціалізується на будівництві та реконструкції, спільно з представниками підрядних організацій вступили в злочинну змову для особистого збагачення.
Серед підозрюваних — службові особи одного з Департаментів столичної міської адміністрації, посадовці комунального підприємства та керівники підрядних організацій.

Після проведення тендерів на здійснення капітального ремонту ліфтового обладнання, замовник послуг і переможці держзакупівель підписали між собою відповідні договори.

Для реалізації свого злочинного задуму фігуранти вносили до звітної документації недостовірні дані щодо обсягів та вартості виконаних робіт. Подібні дії могли призвести до технічних поломок з непередбачуваними наслідками для користувачів.

Цитата

«Слід зазначити, що підрядникам перерахували з місцевого бюджету 100% від суми укладених договорів. У результаті таких дій на проведенні ремонтних робіт зловмисники привласнили 1,3 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Доповнення

За даними Офісу Генпрокурора, директору комунального підприємства «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» та керівнику підприємства-підрядника повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів (ч. 5 ст. 191 КК України).

На підставі отриманих доказів за процесуального керівництва Київської міської прокуратури 7 липня правоохоронці повідомили про підозру основним фігурантам, причетним до схеми привласнення державних коштів за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Проводяться подальші заходи для притягнення інших осіб, задіяних у схемі, до відповідальності.

За скоєне посадовцям може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ще плюс 630: Генштаб оновив дані про знищених окупантів

     • 330687 переглядiв