ukenru
kiyivschina-z-pochatku-roku-likvidovano-8-pidpilnikh-virobnitstv-alkogolyu

Київщина: з початку року ліквідовано 8 підпільних виробництв алкоголю

 • 8924 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. З початку 2018 року оперативні працівники ГУ ДФС у Київській області припинили діяльність 4 підпільних цехів з виробництва спирту. Про це повідомляє прес-служба управління, передає УНН.

"За результатами проведених оперативними підрозділами заходів припинено діяльність 8 підпільних виробництв, з яких 3 – незаконного виготовлення лікеро-горілчаних виробів, 4 – незаконного виготовлення спирту, 1 – паливно-мастильних матеріалів", - розповіли податківці.

Загалом, із незаконного обігу було вилучено товарно-матеріальні цінності на загальну суму 96,3 млн грн, в тому числі підакцизної групи - на суму 72 млн грн, уточнили в ДФС.

Йдеться, зокрема, про:

  •  лікеро-горілчані вироби - 1,8 млн грн;
  •  паливно-мастильні матеріали - 5 млн грн;
  •  спирт - 60,1 млн грн;
  •  автомобілі - 1,8 млн грн;
  •  тютюнові вироби - 3,4 млн грн.

"У даному напрямку роботи розпочато 5 кримінальних проваджень, з них 4 за ч. 3 ст. 204 КК України. З початку року до суду направлено 1 кримінальне провадження за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 204 КК України", - розповіли в ДФС.

Нагадаємо, як писав УНН, експерти вважають, що ДФС бачить лише “вершину айсбергу” тіньового ринку алкоголю.

Так, за оцінками фахівців, близько 70% українського горілчаного ринку вже перебуває в тіні.

Ситуація може погіршитися ще більше, попереджають економісти, коментуючи наміри Уряду підвищити акцизи на алкогольну продукцію на 9%. Проект відповідного законодавчого акту був зареєстрований у ВРУ на поточному тижні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП