ukenru
kiyivschina-trivaye-rozminuvannya-teritoriy-pislya-okupantiv-perevireno-blizko-1200-ga

Київщина: триває розмінування територій після окупантів, перевірено близько 1200 га

 • 138560 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. У Київській області триває розмінування територій після російських окупантів. Станом на сьогодні, 15 квітня, перевірено близько 1200 га. Про це в ефірі телемарафону сказав голова Київської ОВА Олександр Павлюк, передає УНН.

Деталі 

Павлюк зазначив, що небезпека для цивільного населення залишається.

"Небезпека повернення ударного угруповання до Києва, до якого ми готуємося, небезпека замінованих територій на деокупованій території, завдання ракетних ударів противником як у Києві, так і по всій Україні", – сказав Павлюк.

За його словами, тільки сьогодні було завдано трьох ракетних ударів по об'єктах у Київській області. Повторні удари по будь-яких об'єктах не виключаються, зазначив він.

"Тому мої рекомендації – повернення до Києва відкласти на більш спокійний час", – наголосив він.

Автомобільні дороги очищені від уламків та сміття, мости відновлюються "в режимі резервних мостів, які будуються поруч".

Упродовж тижня-двох біля кожного зруйнованого мосту встановлять переправу. Також триває розбір завалів та відновлення забезпечення електроенергією.

Павлюк додав, що до кінця травня у всій Київській області буде відновлено водо-, газо- та електрозабезпечення.

Щодо розмінування, голова ОВА повідомив, що основні заходи в населених пунктах та на дорогах будуть закінчені до кінця травня.

"Щодо решти території термін великий – можливо, до року. Тому що всього загальна площа – це 743 000 км, де передбачається можливість небезпечних об'єктів. Наразі ми розмінували близько 1200 га", – сказав Павлюк.

Нагадаємо 

Кабінет міністрів України уже розпочав роботу над створенням Міжнародного центру розмінування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП