ukenru
kiyivschina-dvokh-mistsevikh-cholovikiv-posobnikiv-okupantiv-zapidozrili-u-rozstrili-tsivilnikh

Київщина: двох місцевих чоловіків-пособників окупантів запідозрили у розстрілі цивільних

 • 109181 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. У держзраді та умисному вбивстві двох цивільних під час окупації підозрюються двоє жителів Київщини, пише УНН з посиланням на інформацію Офісу Генпрокурора.

Цитата

"За даними слідства, у період тимчасової окупації села Залісся Броварського району Київської області, підозрювані співпрацювали з військовослужбовцями збройних сил рф", - повідомили у прокуратурі.

Як вказано, отримавши від окупантів військову екіпіровку, амуніцію і зброю з боєкомплектом, вони здійснювали розвідку та патрулювання на території Броварського району. Озброєні зрадники перевіряли документи у місцевих жителів.

"11 березня на виконання злочинних наказів військовослужбовців ЗС рф, з метою залякування населення, вони відкрили вогонь з автоматичної зброї по двох мирних мешканцях смт Велика Димерка. Від отриманих численних поранень потерпілі померли на місці злочину", - відзначили в Офісі Генпрокурора.

Деталі

За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури двом жителям Київщини повідомлено про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану, умисному вбивстві й незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ч. 2 ст. 111, п.1, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 263 КК України).

Доповнення

На Київщині виявлено 1187 тіл цивільних громадян, загиблих від рук російських окупантів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП