ukenru
kiyivrada-zatverdila-mekhanizmi-dlya-zapusku-4g-na-vsikh-stantsiyakh-metro

Київрада затвердила механізми для запуску 4G на всіх станціях метро

 • 14290 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Київська міська рада сьогодні затвердила механізми для запуску 4G на всіх станціях метрополітену. Рішення підтримав 71 депутат. Про це УНН повідомили у пресслужбі Київради.

"Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати ухвалили рішення, відповідно до якого мобільні оператори зможуть запустити 4G в київському метрополітені, а інтернет-провайдери розвивати свої мережі в столиці", - йдеться у повідомленні.

Йдеться про встановлення плати за доступ до елементів інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, енергетики, кабельної каналізації електрозв'язку, будинкової розподільчої мережі комунальної власності.

"Сьогодні ми затвердили чесні правила співпраці комунальних підприємств та установ із операторами мобільного зв’язку. Тож вони тепер щомісяця легально сплачуватимуть податки в столичний бюджет за користування інфраструктурою міста. З прийняттям цього рішення очікуємо появу 4G у метрополітені і загалом кращу якість зв’язку", - зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Відповідно до рішення, розмір оплати за доступ операторів до інфраструктури міста буде визначатися підприємствами, установами та комунальними організаціями, які є їхніми балансоутримувачами чи власниками. Відповідні суми не мають перевищувати розмір, який встановлений статтею 17 ЗУ "Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж".

Нагадаємо, у столичному метро почали підключати 4G на початку березня.

Українські Національні Новини

Економіка