ukenru
kiyiv-ta-sche-tri-oblasti-skoro-zmozhut-viyti-z-chervonoyi-zoni-kse

Київ та ще три області скоро зможуть вийти з "червоної" зони - KSE

 • 15214 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Після Луганської та Львівської областей з “червоної” зони можуть вийти Київ, Донецька, Одеська та Херсонська області. Про це повідомила аналітик Центру економіки охорони здоров’я KSE Катерина Кузьмінова, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Київська школа економіки справді очікує парад виходів областей з “червоної” зони. Після Луганською та Львівської областей можуть вийти місто Київ, а також Донецька, Одеська та Херсонська області”, - сказала Кузьмінова.

Деталі

За її словами, у Києві, Донецькій та Херсонській областях перевищено рівень госпіталізації на 100 тисяч населення.

“В Одеській області також перевищено коефіцієнт виявлення випадків. Хоча він останні три дні спадає доволі стабільними темпами і скоро може перетнути граничну межу у 20% позитивних тестів”, - розповіла Кузьмінова.

Керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганиченко повідомив, що Україна зараз демонструє другий тиждень поспіль спад захворюваності на COVID-19.

Цитата

“Але забігаючи наперед ми не говоримо що Україна вже повністю пройшла пік цієї хвилі. Тому що одна з причин це те, що спад триває лише другий тиждень. І ми в Київській школі економіки зазначали під час попередніх включень що необхідно принаймні, мати три тижні спаду, щоб говорити про початок виходу із хвилі. Але навіть цей початок виходу із хвилі він не буде означати остаточну перемогу над цією хвилею, як ми бачимо це на прикладі Європи”, - зазначив Ганиченко.

Доповнення

Голова МОЗ Віктор Ляшко у понеділок, 22 листопада, повідомив що в Україні у двох регіонах стабілізувалися показники щодо поширення COVID-19. Ці області зможуть вийти із “червоної” зони вже цього тижня. Йдеться про Луганську та Львівську області. Ці регіони переведуть до “жовтої” зони.

Юрій Ганиченко повідомляв, що нова хвиля COVID-19 в Україні може розпочатися у січні 2022 року.

В Україні зафіксовано вже 3,35 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст за добу, 22 листопада, - 12,7 тисячі, що на 70% більше показника днем раніше. Високий показник летальних випадків за добу - 720.

Українські Національні Новини

Суспільство