ukenru
kiyiv-pratsyuye-nad-operativnim-vidnovlennyam-dokumentiv-postrazhdalikh-vid-vibukhu-na-poznyakakh-klichko

Київ працює над оперативним відновленням документів постраждалих від вибуху на Позняках – Кличко

 • 16968 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Експертиза причин вибуху в будинку на Позняках триває, а поки місто займається відновленням документів постраждалих. Про це під час брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає кореспондент УНН.

Також Кличко розповів, що місто працює над оперативним відновленням документів постраждалих мешканців будинку на Позняках. Аби люди якнайшвидше отримали грошові компенсації, що вже виділило місто.

"Я вчора двічі зустрічався з постраждалими мешканцями. Ми повинні відновити людям, насамперед, паспорти для того, щоб вони змогли якнайшвидше отримати матеріальну компенсацію. Ці кошти ми вже виділили – від 50 до 100 тисяч гривень на родину. І готові їх видати, але для цього необхідні документи", – наголосив мер Києва.

Також міська влада ухвалила рішення, разом із фондом "Майбутній Київ", надати додаткову матеріальну допомогу готівкою. Ці гроші потрібні людям на відновлення документів та на речі першої необхідності. Вони вже пишуть заяви та отримують кошти.

"Щодо нового житла – надати його пообіцяв Президент України. І вже видав 12 сертифікатів на квартири. Інші 28 мають видати протягом місяця. Міська влада вирішить питання з ремонтом квартир, що отримають постраждалі мешканці", – додав Кличко.

Раніше УНН писав, що столична влада вже виділила грошові компенсації у розмірі від 50 до 100 тисяч гривень для постраждалих від вибуху, що стався 21 червня в одній із багатоповерхівок київського району Позняки.

Нагадаємо, 21 червня о 10:00 у Дарницькому районі по вул. Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух попередньо газоповітряної суміші без послідуючого горіння. Внаслідок вибуху сталося руйнування декількох поверхів. Рятувальники виявили на місці трагедії тіла п’яти загиблих.

Українські Національні Новини

Київ