kiyiv-gotoviy-negayno-obminyati-polonenikh-z-ordo-za-formuloyu-228-na-42-i-geraschenko

Київ готовий негайно обміняти полонених з ОРДО за формулою 228 на 42 - І.Геращенко

 • 9430 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Українська сторона у Мінську заявила про готовність обміняти полонених за формулою 228 на 42, проте в ОРДО заявили про готовність надали лише 8 заручників. Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України в гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко, передає УНН.

"Сьогодні ОРДО заявили, що в них утримується 42 українці. Ми висловили пропозицію негайно передати 228 тих громадян (у випадках, де це дозволяє законодавство і правове поле), яких вони запитували в своїх запитах, заради негайного звільнення цих 42 українців - героїв, цивільних і військових. І потім працювати далі по пошуку і звільненню всіх інших. У відповідь почули, що ОРДО готові звільнити лише 8", - написала І.Геращенко.

За її словами, українська сторона працює, щоб звільнити 42, серед яких ті, хто 2 роки незаконно утримується в тюрмі.

"Щодо ОРЛО, то тут ще складніше, вони підтверджують наявність лише 6 затриманих, натомість вимагають амністувати і звільнити більше 440 осіб, тому дуже важкі переговори, але маємо шукати компроміс", - написала вона.

Як повідомляв УНН, на зустрічі у Мінську Тристороння контактна група доручила гуманітарній підгрупі до новорічних свят підготувати все необхідне для звільнення незаконно утримуваних осіб.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    NASA оприлюднило нові знімки Сатурна

     • 11188 переглядiв

    У Тель-Авіві повалили “позолоченого Бібі”

     • 7956 переглядiв