ukenru
kiyani-zmozhut-obstezhitisya-na-novomu-mrt-v-oblasniy-likarni

Кияни зможуть обстежитися на новому МРТ в обласній лікарні

 • 25996 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Комунальний заклад Київської облради "Київська обласна клінічна лікарня" придбав новий магнітно-резонансний томограф, передає УНН з посиланням на ProZorro.

Його очікувана вартість становила 40 млн грн. Однак, в процесі торгів державні кошти вдалося зекономити. Компанія-переможець ТОВ "ПРОТЕК СОЛЮШНЗ Україна" запропонувала апарат майже на 1 млн грн дешевше.

Йдеться про магнітно-резонансний томограф Signa Explorer. Апарат є простим у використанні. Він характеризується високою якістю зображення та швидкістю сканування.

Мешканці Київщини зможуть пройти обстеження на новому МРТ вже у грудні цього року. Наразі на базі Київської обласної клінічної лікарні готується спеціальне приміщення для встановлення апарату.

"У нас в лікарні стоїть апарат 2002 року, ми його постійно ремонтуємо. Він дуже слабкий, потрібно від 45 хв до години, аби пройти на ньому обстеження. Новий апарат МРТ працює значно швидше. Він відповідає усім вимогам сучасності", - розповів УНН заступник головного лікаря Київської обласної клінічної лікарні із економічних питань Олег Дяченко.

Загалом чималі кошти платників податків вже вдалося зекономити завдяки системі Prozorro, розповіли в Київській міській раді.

"Ми отримуємо багато позитивних відгуків і від старшого керівництва медзакладів, і від молодшого персоналу, тому що є реальна економія коштів. Іноді ми маємо деякі незручності, коли бажаємо придбати якісне харчування для хворих, які знаходяться на стаціонарному лікуванні, а в системі перемагає найдешевша пропозиція, в результаті чого ми маємо не якісний чай, а порошок, який неможливо заварювати. Але незручностей набагато менше, ніж задоволених відгуків.

Що стосується дороговартісного медичного обладнання, то там є певні технічні характеристики, які не можна оминути. І Департамент охорони здоров’я дійсно має змогу економити великі гроші. Щодо такого обладнання, я не чула жодного нарікання", - розповіла депутат Київської міської ради від "Самопомочі", секретар комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики Юлія Лобан.

Українські Національні Новини

Здоров'я