ukenru
kiyani-zaklikali-provesti-dezaborizatsiyu-stolitsi

Кияни закликали провести "дезаборизацію" столиці

 • 11462 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Кияни вимагають прибрати по місту паркани, аби зробити місто красивішим і наблизити його до Європи. Крім того відмова від парканів, на думку автора петиції, допоможе зекономити кошти міського бюджету, передає УНН

"Вздовж наших доріг стоять багато заборів, одні залишились з часів совка, інші ставлять сьогодні. На їх підтримку та зведення постійно йдуть гроші, гроші платників податків.

Забори не просто не захищають нас та наших дітей від машин, а навпаки наражають їх на небезпеку - їхньої міцності не достатньо для зупинки авто, яке їде навіть повільно. Коли авто врізається в забор він просто розлітається, перетворюючись на шрапнель, яка влучає в пішохода, який скоріш за все після цього помре, і карати будуть не того, хто наказав поставити цей забор, а водія", - зазначає у петиції Семен Кузнецов.

Автор упевнений, що паркан заважає пішоходам перейти дорогу, а також докучає людям з інвалідністю.

"...це перешкоджає нашому місту бути безбар'єрним та зручним для всіх верств населення", - зазначив він.

Окрім того, що паркани заважають водіям, велосипедистам та пішоходам, то вони, на думку автора, ще й спотворюють столицю.

"... бо зазвичай вони криві та некрасиві і стоять з часів совка, це не значить, що їх треба заміняти новими, це означає, що їх треба знищити. Забори руйнують атмосферу старого міста у центрі, а в спальних районах вони руйнують красу природи та зелених насаджень. Існує багато досліджень, що підтверджують небезпеку та ненадійність подібних заборів, але не існує досліджень, що підтверджують підвищення цими заборами безпеки", - йдеться у петиції.

Ще однин аргумент проти, як тверджує автор, паркани - сприяють корупції, бо кожен рік на них йдуть гроші з бюджету, з яких люди можуть щось вкрасти.

"В Європі та інших розвинутих країнах таких заборів нема, і бути не може. Якщо взяти всі забори Києва і здати на переплавку, в бюджет надійде велика кількість грошей", - наголосив Кузнецов.

Нагадаємо, кияни створили петицію на підтримку кінотеатру "Київ".

Українські Національні Новини

Київ