kitayski-viyskovi-litaki-peretnuli-serednyu-liniyu-tayvanskoyi-protoki

До узбережжя Тайваню наблизилося вісім китайських військових літаків

 • 259435 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Міністерство оборони Тайваню заявило, що вісім китайських літаків перетнули середню лінію Тайванської протоки у вівторок, 4 липня, вранці. Про це пише УНН, посилаючись на Reuters.

Цитата

"Будь-яка провокаційна поведінка, яка може спричинити наслідки, не є хорошою для регіональної безпеки", - наголосили у Міноборони острова.

Деталі

Зазначається, що поблизу Тайваню загалом були помічено 24 китайські військові літаки, у тому числі винищувачі та бомбардувальники. Крім цього, повідомили у міністерстві, до "спільного патрулювання у бойовій готовності" також приєдналися чотири китайські військові кораблі.

У відповідь Тайвань направив літаки та кораблі, щоб попередити китайців, у той час, як ракетні системи стежили за ними. У заяві міністерства зазначено, що всі сторони в регіоні несуть спільну відповідальність за підтримку безпеки та стабільності.

Доповнення

Тайвань, який Китай вважає своєю власною територією, попри рішучі заперечення острова, протягом останніх років стикався з майже щоденними місіями китайських військових літаків, часто в південно-західній частині ідентифікаційної зони протиповітряної оборони острова. Уряд Тайбею рішуче заперечує проти претензій Пекіна на суверенітет і обіцяє захищатися, якщо Китай нападе на острів.

У квітні цього року Китай влаштував навчання навколо острова після зустрічі президента Тайваню Цай Ін Вень зі спікером Палати представників США Кевіном Маккарті.

Нагадаємо

Міністерство оборони Тайваню 24 червня повідомило, шо літаки військової авіації Китаю наблизились критично близько до Тайваню. 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Донеччина: росіяни вбили ще одну людину, поранили двох

     • 387430 переглядiв

    Дніпропетровщина: ворог атакував Нікопольщину БПЛА

     • 377914 переглядiв

    У москві пролунало два потужних вибухи

     • 1822000 переглядiв