ukenru
kitayska-tiangong-2-vpala-u-tikhiy-okean

Китайська Tiangong-2 впала у Тихий океан

 • 12709 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Китайська космічна станція Tiangong-2 успішно завершила свою місію та покинула робочу орбіту. Як і планувалося, більша частина апарату згоріла в атмосфері Землі, а окремі частини впали у Тихий океан між Новою Зеландією та Чілі. Про це УНН повідомляє з посиланням на сайт Китайського космічного агентства.

Tiangong-2 було запущено на навколоземну орбіту 15 вересня 2016 року за допомогою двоступеневої ракети-носія "Чанчжен-2Ф".

Повідомляється, що у Тяньгоне-2 було встановлено велику кількість корисних навантажень і обладнання, в тому числі з 14 навантажень, що важать 600 кг, космічного медичного експериментального обладнання та випробувального обладнання для обслуговування на орбіті.

Перше стикування відбулося 2016 року у жовтні – через місяць, коли до станції пристикувався пілотований корабель "Шеньчжоу-11" з двома тайконавтами на борту, які пропрацювали на Tiangong-2 понад місяць, запустивши зі станції супутник "Баньсін-2".

Також станція прийняла перший китайський вантажний корабель "Тяньчжоу-1", який успішно зістикувався зі станцією три рази в автоматичному режимі та провів її дозаправлення.

Нагадаємо, що у 2017 році прогнозувалося, що Tiangong-1 протягом кількох місяців впаде на Землю. 

Українські Національні Новини

Новини Світу