kitayska-aviatsiya-nablizilasya-do-uzberezhzhya-tayvanyu-minoboroni

Китайська авіація наблизилася до узбережжя Тайваню - Міноборони

 • 2646548 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. У суботу літаки військової авіації Китаю наблизились критично близько до Тайваню. Про це повідомило міністерство оборони Тайваню, пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

Вісім китайських військових літаків перетнули середню лінію Тайванської протоки та наблизилися до прилеглої зони острова, яка знаходиться на відстані 44,4 км від узбережжя. 

Міністерство оборони Тайваню заявило в заяві, що приблизно з 8 ранку (00:00 за Гринвічем) у суботу воно виявило 19 китайських військових літаків, включаючи винищувачі J-10 і J-16.

Вісім із них перетнули середню лінію та "наблизилися" до позначки 44,4 км, йдеться у повідомленні.

Водночас міністерство заявило, що п'ять китайських військових кораблів здійснили те, що вони назвали "спільним патрулюванням бойової готовності".

Тайвань надіслав у відповідь свої літаки та кораблі та активував наземні ракетні системи, повідомило міністерство, використовуючи стандартні формулювання для того, як його сили реагують на китайські вторгнення.

Довідково 

Протягом останніх трьох років військово-повітряні сили Китаю регулярно здійснювали польоти в повітряний простір навколо Тайваню. І з серпня минулого року він регулярно відправляє реактивні літаки через серединну лінію протоки, яка раніше служила неофіційним бар'єром.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    армія рф переходить на бік "вагнера" ― пригожин

     • 9616526 переглядiв

    У москві проводять антитерористичні заходи

     • 1165923 переглядiв

    В Одесі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 9203008 переглядiв