ukenru
kitay-zaproshuye-vidvidati-osvitni-tsentri-yaki-vvazhayut-kontstaborami

Китай запрошує відвідати "освітні центри", які вважають концтаборами

 • 9172 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Китай запрошує міжнародних спостерігачів відвідати "освітні центри" для уйгурської національної меншини, які низка ЗМІ вважає концтаборами. Про це повідомляє УНН з посиланням на Global Times

У МЗС Китаю повідомили, що "освітні центри" можуть відвідати "будь-які сторони, які дотримуються китайських законів і правил і не втручаються у внутрішні справи держави".

Таке запрошення китайська влада оголосила після того, як "освітні центри" для уйгурської національної меншини у Синьцзян-Уйгурському автономному регіоні відвідали 12 іноземних дипломатів.

Нагадаємо, розташований на північному заході Китаю Сіньцзян-Уйгурський автономний район населений однією з найбільш численних національних меншин країни — уйгурами, більшість з яких сповідують іслам. За даними КНР, в Сіньцзяні діють сепаратистські угруповання, пов’язані з міжнародним терористичним ісламістським підпіллям.

ЧІТАЙТЕ ТАКОЖ: Населення Китаю досягне піку в 1,44 млрд людей у 2029 році

"Синьцзян відкритий і ми запрошуємо усі сторони, включно з представниками ООН, відвідати регіон і поважати закони Китаю. Вони повинні дотримуватися об'єктивного і нейтрального ставлення і уникати упередженості або омани через неправильні повідомлення", - заявили у МЗС.

Наразі "освітні центри", в яких перебувають представники уйгурської національної меншини, відвідали представників 12 країн, в тому числі Росії, Індонезії, Індії, Казахстану та Пакістану. Також їх відвідали представники видань Reuters і ТАСС.

Раніше УНН повідомляв, що адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість введення санкцій проти Китаю через порушення прав людини по відношенню до населення Сіньцзян-Уйгурського автономного району. 

Українські Національні Новини

Новини Світу