ukenru
kitay-vidkinuv-poboyuvannya-nato-schodo-nadannya-zbroyi-rosiyi

Китай відкинув побоювання НАТО щодо надання зброї росії

 • 505848 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Міністерство закордонних справ Китаю в середу заявило, що країна не розглядає можливість надсилання зброї москві для використання у війні в Україні, звинувативши США та НАТО у поширенні хибних відомостей про потенційну роль Пекіна у конфлікті, повідомляє CNN, пише УНН.

Цитата

"США та інші країни НАТО зараз постійно поширюють інформацію про те, що Китай може надати зброю росії, що є хитрощами, які були використані і розкриті на початку української кризи", - заявив офіційний представник МЗС Ван Веньбінь на черговому брифінгу для преси.

Деталі

Його коментарі пролунали після того, як генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок заявив, що Альянс «дедалі більше стурбований тим, що Китай може планувати летальну підтримку війни росії».

У своєму виступі в середу Ван сказав, що Китай закликає НАТО «припинити наклепи на Китай необґрунтованими спекуляціями щодо України, відмовитися від старого менталітету часів холодної війни, що полягає у грі з нульовою сумою, та блокового протистояння та припинити розпалювати конфронтацію».

Ван також заявив, що США та інші країни НАТО є "найбільшим джерелом зброї на полі бою в Україні".

Доповнення

Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся в суботу з високопоставленим китайським дипломатом Ван Ї і попередив «про наслідки», якщо Пекін посилить свою підтримку військових зусиль росії, згідно зі звітом США про зустріч.

У понеділок Президент України Володимир Зеленський попередив Китай не надавати жодної підтримки росії, заявивши, що це може призвести до нової світової війни.

Українські Національні Новини

Політика