kitay-stvorit-kosmichni-raketi-yaki-zapuskayutsya-z-litakiv

Китай створить космічні ракети, які запускатимуться з літаків

 • 23038 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Китай має намір створити нове сімейство космічних ракет, які запускатимуться з літаків, передає УНН із посилання на ТАСC.

Як повідомив керівник відділу розвитку ракет-носіїв Китайської академії технологій ракет-носіїв Лі Тунюй, нові ракети зможуть швидко замінювати супутники, які вийшли з ладу, та оперативно виводити на орбіту апарати для дистанційного зондування Землі.

Академія, яка займається створенням ракетної техніки в Китаї, вже розробила носій для виведення на низьку орбіту корисного вантажу вагою близько 100 кг. Передбачається також розробити більш потужну ракету-носій, здатну виводити на орбіту до 200 кг вантажу. Ракети матимуть твердопаливні двигуни.

Повітряним носієм для цих ракет буде важкий транспортний літак Y-20 китайського виробництва. Ракети будуть розміщуватися на зовнішніх підвісках під фюзеляжем і запускатимуться при виході на певну висоту, після чого будуть вмикатися їх власні двигуни.

Поставки Y-20 в китайські збройні сили заплановані з липня цього року. Ці літаки мають максимальну злітну вагу понад 200 тонн, їх вантажопідйомність  – 66 тонн. За розрахунками китайських фахівців, для запуску ракети з літака і виведення її на орбіту висотою до 700 км буде потрібно 12 годин. Подібні ракети не потребують складної наземної інфраструктури, їх запуск обходиться дешевше і майже не пов'язаний із погодними умовами.

Нагадаємо, в Пекіні створили найбільшу у світі станцію випробувань технологій мобільного зв'язку п'ятого покоління 5G.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На відвідувача лазні у Запоріжжі напав лев

     • 13614 переглядiв

    Мережа АЗС на Тернопільщині торгувала нелегальним пальним

     • 6943 переглядiв

    РФ почала виступ у Гаазі із заяви про "переворот" у Києві

     • 14517 переглядiв