kitay-rozlyutivsya-na-rf-cherez-te-scho-informatsiya-pro-peremovini-schodo-postachannya-zbroyi-opinilisya-u-publichnomu-prostori-the-economist

Китай розлютився на рф через те, що інформація про перемовини щодо постачання зброї опинилися у публічному просторі — The Economist

 • 5518548 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Китайська влада розлізлася на росію через те, що інформація про переговори щодо постачання зброї опинилась у публічному просторі, передає УНН з посиланням на The Economist.

Деталі

Влада Китаю розлютилася на рф через те, що інформація про перемовини щодо постачання зброї стала публічною. У країні не бажали, щоб будь-яка підтримка була оголошена публічно.

Китай розуміє те, що подібна інформація зруйнує образ країни як "нейтрального посередника". До того ж це буде шкодити відносинам із Європою та Сполученими Штатами Америки.

Доповнення

Впродовж десятки років саме рф активно постачала зброю до Китаю. Наприклад, з 2001-го до 2010 року рф кожен рік відправляла до Китаю в основному зброю на $2 мільярди. Проте наразі через повномасштабну війну в Україні рф дуже не вистачає техніки та боєприпасів.

Війна в Україні може надати можливість Китаю перезавантажити та збалансувати свої оборонні відносини з рф. Тому що до війни Китай часто імпортував російську зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай все ще розглядає можливість надання смертоносної допомоги росії - Білий дім

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС надасть Україні 5700 сонячних панелей

     • 1126985 переглядiв