kitay-rizko-vidreaguvav-na-kritiku-nato-schodo-svoyeyi-politiki-i-poperediv-scho-zakhischatime-svoyi-prava

Китай різко відреагував на критику НАТО щодо своєї політики і попередив, що захищатиме свої права

 • 420936 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Пекін відреагував на звинувачення НАТО в тому, що Китай кидає виклик інтересам і безпеці Альянсу, і виступив проти будь-яких спроб блоку розширити свій вплив на Азійсько-Тихоокеанський регіон, пише Reuters, повідомляє УНН.

Деталі

У комюніке, виданому під час саміту у столиці Литви Вільнюсі у вівторок, НАТО заявило, що Китайська Народна Республіка кинула виклик його інтересам, безпеці та цінностям своїми «амбіціями та політикою примусу».

Представництво Китаю в Європі заявило у вівторок, що зміст комюніке, пов’язаний з Китаєм, ігнорує основні факти, спотворює позицію та політику Китаю та навмисно дискредитує Китай.

"Ми рішуче виступаємо проти і заперечуємо це", - заявили в представництві, повідомляє видання.
Китайська місія заявила, що Китай рішуче виступає проти «руху НАТО на схід до Азіатсько-Тихоокеанського регіону» і попередила, що будь-які дії, що загрожують правам Пекіна, зустрінуть рішучу відповідь.

"Будь-який акт, який ставить під загрозу законні права та інтереси Китаю, зустріне рішучу відповідь", - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Державне інформаційне агентство Китаю Сіньхуа заявило, що війни та конфлікти за участю країн НАТО свідчать про те, що блок є "серйозним викликом" глобальному миру та стабільності. «Незважаючи на весь хаос і конфлікти, які вже виникли, НАТО простягає свої щупальця до Азіатсько-Тихоокеанського регіону з явною метою стримування Китаю», - йдеться у їхні заяві.

Нагадаємо

НАТО заявили, що амбіції та політика примусу Китаю кидає виклик альянсу. Лідери держав альянсу у комюніке Вільнюського саміту заявили, що "зловмисні гібридні та кібероперації КНР, її конфронтаційна риторика та дезінформація націлені на членів Альянсу та завдають шкоди безпеці НАТО”.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі