ukenru
kitay-khoche-zakhopiti-tayvan-mirnim-shlyakhom-ale-gotuye-viyska-rozvidka-ssha

Китай хоче захопити Тайвань мирним шляхом, але готує війська - розвідка США

 • 310167 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Китай хотів би захопити сусідній Тайвань без військових дій, але працює над тим, щоб зайняти позицію, за якої його збройні сили могли б перемогти навіть у разі втручання США, заявили у вівторок керівники розвідки. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ми вважаємо, що китайці старанно працюють над тим, щоб ефективно зайняти становище, при якому їхні збройні сили здатні захопити Тайвань, незважаючи на наше втручання", - заявила директор національної розвідки Авріл Хейнс комітету Сенату збройних сил.

Деталі

Хейнс і генерал-лейтенант Скотт Беррієр, директор Розвідувального управління Міністерства оборони, даючи свідчення про загрози національній безпеці США у всьому світі, обговорили уроки, які Китай може винести з війни в Україні, та міжнародну відповідь на неї.

Хейнс сказала, що не вірить, що війна прискорить плани Китаю щодо Тайваню. Беррієр сказав, що використання збройних сил для досягнення своєї мети не було найкращим вибором Пекіна.

"Я вважаю, що КНР вирішила б не робити цього силою. Я думаю, що згодом вони воліли б зробити це мирним шляхом", - зауважив Беррієр.

За словами Беррієра, Китай отримав "деякі дуже цікаві уроки" з українського конфлікту, зокрема важливість керівництва та тактики невеликих підрозділів, а також ефективну підготовку з правильними системами озброєння та сильними унтер-офіцерськими силами.

"У них переважно призовники. Я не думаю, що вони мають бути там, де вони мають бути", - додав Беррієр про Тайвань.

Додамо

Китай розглядає Тайвань, острів з демократичним управлінням як свою "священну" територію і ніколи не відмовлявся від можливого застосування сили для забезпечення остаточного об'єднання.

Сполучені Штати, як і більшість країн, не мають офіційних дипломатичних відносин із Тайванем, але є його найважливішим міжнародним прихильником та постачальником зброї, що робить його постійним джерелом напруженості між Пекіном та Вашингтоном.

Українські Національні Новини

Новини Світу