ukenru
kitay-khoche-vidpraviti-zond-na-mars-u-2020-rotsi

Китай хоче відправити зонд на Марс у 2020 році

 • 6144 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Китайська влада планує відправити свій перший зонд на Марс вже наприкінці нинішнього десятиліття, передає УНН із посиланням на ВВС.

Згідно з оприлюдненими планами розвитку космічної галузі, Китай буде освоювати технології виведення апаратів на орбіту і посадку космічних апаратів.

КНР вже запустила свою другу експериментальну космічну лабораторію і планує вивести постійну космічну станцію на орбіту до 2020 року.

Як відзначає видання, плани Пекіна з розвитку космічної програми включають також висадку першого зонда на зворотний бік Місяця і відправку апарату до Марса.

Згідно з опублікованим документом, політ на Марс триватиме близько 10 місяців. Головною місією зонду стане фотографування і моніторинг навколишнього середовища Червоної планети.

Крім того, зонд дозволить отримати нові дані про Юпітер.

17 жовтня цього року Китай запустив пілотований космічний корабель.
Космічна програма Китаю розвивається вже близько 50 років. У 1970 році КНР вперше запустила свій штучний супутник Землі.

15 жовтня 2003 року космонавт Ян Лівей здійснив перший в історії космічної програми Китаю пілотований політ у космос на кораблі "Шеньчжоу-5". А 27 вересня 2008 року космонавт Чжай Чжиган вийшов у відкритий космос.

У 2013 році Китай успішно посадив місяцехід "Юйту" на поверхню супутника Землі.

Українські Національні Новини

Новини Світу