kitay-i-rosiya-rozpochnut-spilni-viyskovi-navchannya-v-yaponskomu-mori

Китай і росія розпочнуть спільні військові навчання в Японському морі

 • 349792 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Згідно з повідомленням міністерства оборони Китаю, флотилія ВМС Китаю вирушила в неділю, щоб приєднатися до російських військово-морських і повітряних сил у Японському морі в ході навчань, спрямованих на "захист безпеки стратегічних водних шляхів". Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

Навчання під кодовою назвою “Північ/Взаємодія-2023” знаменують посилення військового співробітництва між Китаєм і росією. 

Китайська флотилія, що складається з п'яти військових кораблів і чотирьох корабельних вертольотів, покинула східний порт Циндао і зустрінеться з російськими військами в "заздалегідь визначеному районі", повідомило міністерство у своєму офіційному обліковому записі WeChat у неділю.

У суботу в міністерстві повідомили, що російські військово-морські та військово-повітряні сили братимуть участь у навчаннях у Японському морі.

Це буде перший раз, коли обидві російські сили беруть участь у навчаннях, повідомляє державна газета Global Times з посиланням на військових оглядачів.

“Громкий” і “Совершенний”, два російські військові кораблі, які беруть участь у навчаннях в Японському морі, на початку цього місяця провели окреме навчання з військово-морськими силами Китаю в Шанхаї щодо переміщень, зв’язку та рятування на морі.

Перш ніж зробити порт у фінансовому центрі Шанхаю, ті самі кораблі пройшли повз Тайвань і Японію, що спонукало Тайбей і Токіо стежити за російськими військовими кораблями.

Нагадаємо 

На початку липня Китай прийняв два російські військові кораблі, які раніше пройшли повз Тайвань і Японію, аби проводити спільни навчання. 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині пролунав вибух - ЗМІ

     • 401490 переглядiв

    Авіаудар по Херсонщині: загинула жінка

     • 274870 переглядiв