kitay-gotuvatime-inozemnikh-astronavtiv-dlya-svoyeyi-kosmichnoyi-stantsiyi

Китай готуватиме іноземних астронавтів для своєї космічної станції

 • 973384 переглядiв

Деталі

Декілька країн просили доставити їх на станцію Tiangong, сказав офіційний представник програми Чен Шангуан в інтерв'ю державній телекомпанії CCTV.

"Найближчим часом ми почнемо відбирати кандидатів з цих країн для спільних польотів на нашу космічну станцію, і вони зможуть працювати з нашими астронавтами для виконання наукових завдань у космосі", - сказав Чен.

За словами Чена, кандидати пройдуть початковий процес відбору, перш ніж їх доставлять до Китаю для інтенсивного навчання управлінню китайськими космічними кораблями "Шеньчжоу", а також життю та роботі на борту станції.

При вазі близько 66 тонн Tiangong у кілька разів менше від 465-тонної МКС. Tiangong може вмістити до шести астронавтів, хоча на кожну шестимісячну місію на борту може перебувати лише троє.

Доповнення

Китай завершив Tiangong у листопаді. Китай побудував свою власну станцію після того, як його виключили з Міжнародної космічної станції, в основному через заперечення США з приводу тісних зв'язків китайських космічних програм із Народно-визвольною армією, військовим крилом правлячої Комуністичної партії.

У той час як NASA заборонено законом у більшості випадків взаємодіяти з китайською програмою, Пекін співпрацює з Європейським космічним агентством та окремими країнами у космічних проектах.

Китай у 2003 році став третьою державою, яка самостійно відправила астронавта на орбіту після колишнього Радянського Союзу та США. Країна також наголосила на успіхах безпілотних місій: його марсохід Yutu-2 був першим, хто досліджував маловідомий зворотний бік Місяця. Його зонд Chang'e 5 повернув місячне каміння на Землю в грудні 2020 року вперше з 1970-х років, а інший китайський марсохід шукає докази життя на Марсі.

Також розглядається можлива пілотована місія на Місяць.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Німеччина розкритикувала план Ізраїлю ввести смертну кару

     • 1059645 переглядiв