ukenru
kipr-vvodit-podatok-na-stavki-na-sport

Кіпр вводить податок на ставки на спорт

 • 12849 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Кіпр сподівається посилити фінансування футбольної індустрії шляхом введення податку з ставок на спорт, передає УНН з посиланням на insidersport.com.

Йдеться про внесення і правок в "Закон про спортивні ставки". Таким чином, чиновники намагаються стимулювати розвиток футболу в країні.

Зокрема пропонується ввести 0,3% податку на всі спортивні ставки. Інформацію про сплату податку буде фіксувати Панкіпрійська асоціація футболістів (PASP), і потім буде передавати її уряду Кіпру.

Відзначається, що податкові надходження планують направити на підтримку, навчання і медичне обслуговування кіпрських футболістів, як професіоналів так і любителів. Таких на Кіпрі налічується близько 3500 осіб.

"Ми вітаємо цю пропозицію. Дискусії тривали три роки. Ми сподіваємося, що уряд підтримає цю благу ініціативу", - прокоментував президент PASP Спірос Неофітідес.

Нагадаємо, ФК "Динамо" офіційно визнав, що платить футболістам з рахунків кіпрської офшорної компанії.

Також нагадаємо, що в жовтні 2019 року, Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах посадовими особами ТОВ "ФК "Динамо" Київ".

Українські Національні Новини

Новини Світу