ukenru
kim-chen-in-zvernuvsya-do-pivdennoyi-koreyi-z-propozitsiyeyu-pro-novi-peregovori

Кім Чен Ин звернувся до південної Кореї з пропозицією про нові переговори

 • 7708 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Верховний керівник Північної Кореї Кім Чен Ин у листі до президента Південної Кореї Мун Дже Іна закликав до нових переговорів між Північчю і Півднем протягом наступного року, пише УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Як повідомили про зміст листа в апараті південнокорейського керівника, Кім також висловив у ньому жаль, що не зміг здійснити планований візит до Сеула до кінця цього року.

Протягом нинішнього року Кім і Мун зустрічалися тричі. Останнім часом Пхеньян приділяє більше уваги дипломатії після низки ядерних і ракетних випробувань, які різко засудили Сеул, а також Захід і решта міжнародної спільноти.

Також цього року північнокорейський керівник мав саміт із президентом США Дональдом Трампом, який назвали історичним – хоча він практично не дав реальних результатів: переговори про ядерне роззброєння Північної Кореї, що почалися після саміту, швидко зайшли у глухий кут – Пхеньян висунув до Вашингтона вимогу спершу зняти з нього всі санкції; у США наполягають, що зняття санкцій може бути лише після того, як Північна Корея здійснить обіцяне на словах ядерне роззброєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу