kim-chen-in-nakazav-rizko-zbilshiti-virobnitstvo-raket-i-snaryadiv-u-pivnichniy-koreyi

Кім Чен Ин наказав "різко збільшити" виробництво ракет і снарядів у Північній Кореї

 • 973551 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин проінспектував ключові заводи з виробництва боєприпасів, у тому числі завод з виробництва тактичних ракет, і наказав "різко" збільшити виробництво ракет, ракетних снарядів та іншого озброєння, повідомляє УНН з посиланням на Al Jazeera.

Деталі

Офіційне Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) повідомило, що в п'ятницю і суботу Кім відвідав заводи з виробництва тактичних ракет, мобільних пускових платформ, бронетехніки та артилерійських снарядів. Інспекції, які провів Кім Чен Ин, є останніми в низці візитів лідера Північної Кореї на оборонні об'єкти, де він наголошував на масовому виробництві озброєнь.

Під час відвідування ракетного заводу Кім поставив за мету "різко збільшити" виробничі потужності, щоб підприємство могло масово виробляти ракети для задоволення потреб фронтових військових частин, повідомляє ЦТАК.

«Якісний рівень підготовки до війни залежить від розвитку індустрії боєприпасів, і завод несе дуже важливу відповідальність за прискорення військової підготовки Корейської народної армії», - заявив Кім.

Відвідавши інші заводи, Кім закликав до створення більш сучасних ракетних установок і заявив, що існує нагальна потреба у збільшенні виробництва великокаліберних снарядів для реактивних систем залпового вогню "в геометричній прогресії". Окрім того, корейський диктатор проїхався на новій бойовій броньованій машині, повідомляє ЦТАК.

Центральне телеграфне агентство Кореї цитує слова Кіма про те, що Північна Корея повинна мати "переважну військову силу і бути повністю готовою до будь-якої війни" з можливістю "безсумнівно знищити" своїх ворогів.

Багато експертів вважають, що Кім в кінцевому підсумку прагне використати свої модернізовані арсенали озброєнь для того, щоб домогтися поступок від США, таких як послаблення санкцій, коли дипломатичні відносини з Вашингтоном відновляться.

Доповнення

Заяви Кім Чен Ина про підготовку до війни почалися після того, як Південна Корея і США почали готуватися до щорічних військових навчань.

З початку 2022 року північнокорейські військові провели понад 100 ракетних випробувань, багато з яких мали на меті попередити США і Південну Корею про розширення їхніх спільних військових навчань.

Північна Корея може провести більше випробувань зброї, оскільки США і Південна Корея мають розпочати літні військові навчання наприкінці цього місяця. Північна Корея називає американо-південнокорейські навчання підготовкою до вторгнення. Союзники заявляють, що не мають намірів нападати на Північну Корею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КНДР сталися два землетруси біля ядерного полігону

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На березі у курортному місті в Румунії вибухнула міна

     • 957374 переглядiв

    Нічна атака рф на Одесу: пошкоджено пам'ятку архітектури

     • 8684324 переглядiв