ukenru
kim-chen-in-gotoviy-zustritisya-z-trampom-v-bud-yakiy-chas

Кім Чен Ин готовий зустрітися з Трампом в будь-який час

 • 8605 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Голова Держради КНДР Кім Чен Ин назвав одним з головних пріоритетів у зовнішній політиці країни в 2019 році свою нову зустріч з президентом США Дональдом Трампом. Про це повідомляє УНН із посиланням на традиційне новорічне звернення лідера КНДР до нації, яке у вівторок вранці транслювало Центральне телебачення Кореї.

Кім Чен Ин в ході свого 30-хвилинного виступу заявив, що "готовий зустрітися з Трампом в будь-який час", щоб продовжити корейсько-американський діалог.

Також лідер КНДР закликав припинити спільні навчання США і Південної Кореї з метою зробити Корейської півострів зоною миру.

"Ми віддані тому, щоб перетворити Корейський півострів в зону миру", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив, що з нетерпінням чекає нової зустрічі з Кім Чен Ином

Раніше держсекретар Майкл Помпео в інтерв’ю радіостанції KNSS повідомив про те, що США розраховують на проведення другої зустрічі Трампа і Кім Чен Ина на самому початку 2019 року.

Як повідомляв УНН, американський суд наказав уряду КНДР виплатити компенсацію в розмірі 500 млн доларів родині американського студента Отто Вомбіера, який помер незабаром після звільнення з північнокорейської в’язниці.

Нагадаємо, Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин у неділю, 30 грудня, надіслав лист президенту Південної Кореї Мун Чже Іну, у якому закликав його до продовження активних двосторонніх мирних переговорів у наступному, 2019-му році, заради "миру і процвітання" та ядерного роззброєння Корейського півострова.

Українські Національні Новини

Політика