ukenru
kilkist-zhertv-tayfunu-mangkhut-na-filippinakh-zrosla

Кількість жертв тайфуну "Мангхут" на Філіппінах зросла

 • 12280 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Щонайменше 28 людей стали жертвами тайфуну “Мангхут” на Філіппінах, який у суботу досяг узбережжя острова Лусон, викликавши зливові дощі, повені та зсуви. Про це повідомило в неділю агентство Associated Press з посиланням на місцеву поліцію, передає УНН

Раніше повідомлялося про 25 жертви.

Відзначається, що більшість людей загинули через зсуви у Кордильєрському адміністративному регіоні, а також у провінції Нуева-віскі.

У провінції Кагаян під ударом стихії опинилися понад тисячу житлових будинків, спостерігаються проблеми зі зв'язком і подачею електрики. У тимчасових притулках залишаються близько 105 тис. осіб, евакуйованих раніше з прибережних зон. Співробітники Філіппінського управління атмосферних, геофізичних і астрономічних служб (PAGASA) попередили про те, що продовжуються дощі можуть викликати нові зсуви і повені та рекомендували місцевим жителям дотримуватися всіх запобіжних заходів.

У неділю тропічний циклон, за прогнозами синоптиків, досягне району Гонконгу і може стати найсильнішим у регіоні за останні десятиліття. Місцеві метеорологи попередили, що його траєкторія з високим ступенем ймовірності пройде в безпосередній близькості від мегаполісу.

Нагадаємо, жертавамі урагану “Флоренс” стали 11 осіб в штатах Північна Кароліна і Південна Кароліна.

Українські Національні Новини

Новини Світу