ukenru
kilkist-zhertv-tayfunu-khagibis-v-yaponiyi-dosyaglo-67-osib

Кількість жертв тайфуну "Хагібіс" в Японії досягла 67 осіб

 • 10612 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Кількість жертв потужного тайфуну "Хагібіс", який обрушився на Японію в минулі вихідні, досягло 67 осіб. Про це повідомляє УНН з посиланням на телеканал NHK.

Найбільше жертв стихії - 25 - зафіксовано на даний момент в північно-східній префектурі Фукусіма. Число постраждалих по всій країні перевищила 200, ще близько 10 осіб вважаються зниклими.

Як заявив генеральний секретар кабінету міністрів Йосіхіде Суга, в районах, які зазнали впливу стихії, триває процес відновлення інфраструктури, ведуться пошуково-рятувальні операції. Всього в цих роботах задіяно близько 11 тисяч осіб, включаючи бійців Сил самооборони. Зараз без електроенергії залишаються приблизно 34 тис. квартир і приватних будинків, в 130 тис. - немає водопостачання.

У постраждалих районах не працюють понад 230 шкіл, закриті десятки супермаркетів, вийшли з ладу понад 120 банкоматів. Розливи річок і водойм зафіксовані більш ніж в 50 місцях. Через підтоплення як і раніше не налагоджено рух на низці залізничних ліній, включаючи швидкісні.

Нагадаємо, тайфун "Хагібіс" вдарив по основній території Японії 12 жовтня і пройшов по тихоокеанському узбережжю головного острова країни Хонсю, включаючи зону Великого Токіо.

Українські Національні Новини

Новини Світу