kilkist-zagiblikh-u-ekvatorialniy-gvineyi-vid-spalakhu-marburga-zrosla-do-11-osib

Кількість загиблих у Екваторіальній Гвінеї від спалаху Марбурга зросла до 11 осіб

 • 929723 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Влада повідомляє, що ще дві людини в Екваторіальній Гвінеї померли від марбурзької геморагічної лихоманки, родича вірусу Ебола, внаслідок чого кількість загиблих досягла 11 людей. Про це пише AFP, передає УНН.

Цитата

«Два дні тому система моніторингу зафіксувала вісім повідомлень, у тому числі про смерть двох людей із симптомами захворювання», — йдеться у заяві міністра охорони здоров'я, опублікованій пізно увечері у вівторок.

Ведеться робота «з посилення оцінки поширення епідемії», йдеться у заяві.

«Було задокументовано 48 випадків контакту, у чотирьох з яких розвинулися симптоми, а троє були поміщені на карантин до лікарні», — додали у відомстві.

Центральноафриканська держава оголосила 13 лютого, що дев'ятеро людей загинули від Марбург в період з 7 січня по 7 лютого.

Наступного дня Всесвітня організація охорони здоров'я ООН провела екстрене засідання.

Національна влада оголосила санітарну тривогу у віддаленій північно-східній провінції Кі-Нтем та в сусідньому районі Монгомо, які розташовані на кордоні з Камеруном та Габоном.

Доповнення

Вірус Марбург — рідкісний, але дуже небезпечний збудник, що викликає сильну лихоманку, що часто супроводжується кровотечею та недостатністю органів. Він є частиною так званого сімейства філовірусів, до якого також входить вірус Ебола, що спричинив кілька попередніх спалахів в Африці. Природним господарем марбурзького вірусу є африканські летючі миші, які переносять його, але не хворіють. Тварини можуть передавати вірус приматам, які знаходяться у безпосередній близькості, включаючи людей, і передача вірусу від людини до людини відбувається при контакті з кров'ю або іншими рідинами організму.

За даними ВООЗ, показники смертності у підтверджених випадках варіювалися від 24 до 88 відсотків за попередніх спалахів, залежно від штаму вірусу та ведення випадків.

Нині немає затверджених вакцин чи противірусних препаратів. ВООЗ повідомляє, що потенційні методи лікування, включаючи препарати крові, імунну та медикаментозну терапію, а також ранні вакцини-кандидати ще оцінюються.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Новий президент Кіпру склав присягу

     • 948514 переглядiв

    Протягом дня росіяни обстріляли Сумщину 7 разів

     • 797190 переглядiв

    Нью-Йорк вперше за зиму накрив найбільший снігопад

     • 2014104 переглядiв

    Вчені із США виявили рідкісну комаху на фасаді супермаркету

     • 2521895 переглядiв

    У Бахмут направлять додаткові підрозділи – Міноборони

     • 2725662 переглядiв